Politica

Diana Șoșoacă, câștiguri de invidiat. Cât încasează de la Senat şi din avocatură

Diana Șoșoacă, pe numele său complet Diana Ivanovici Șoșoacă, este fostă semnatoare AUR. Aceasta câștigă lunar venituri substanțiale de la Senat, potrivit declarației de avere.

Diana Șoșoacă este de profesie avocat. Senatoarea a fost aleasă pe lista celor de la AUR din partea Partidului Neamului Românesc. Se poate spune că este una dintre cele mai controversate figuri din politică.  Dincolo de toate, puțini știu ce salariu încasează Diana Șoșoacă de la Senat.

Diana Șoșoacă câştigă mai mult decât soțul ei

Diana Șoșoacă este una dintre politicienele care iese în evidenţă datorită declaraţiilor sale de la tribuna Parlamentului. Încă din momentul în care a apărut în spațiul public, aceasta spunea că va da dovadă de integritate și transparență. Inclusiv când vine vorba de veniturile sale.

 

Potrivit declarației sale de avere, salariul pe care îl încasează este cu mult peste media normală.  Anual, din partea Senatului României, în conturile sale intră suma de 130.975 de lei. La un calcul simplu reiese că primește lunar 10.914 lei.

Diana Șoșoacă salariu

Diana Şoşoacă. Declarație de avere.

Senatoarea Șoșoacă are o avere impresionantă

Diana Șoșoacă nu stă bine doar la capitolul încasări lunare, ci și la capitolul avere personală. Tot în declarația de avere, senatoarea a menționat faptul că deține mai multe obiecte de artă. Toate au fost dobândit de-a lungul timpului, mai exact, din 1900 până în 2016. Obiectele de artă  însumează o valoare de 5.000 de euro.

Diana Şoşoacă mai are pe numele ei un teren de 23.000 mp la care se adaugă alte terenuri intravilane în Căciulata, județul Vâlcea, dar și în Dâmbovița. Acestora li se mai adaugă și diverse proprietăți. Diana Șoșoacă este proprietara a două apartamente situate în București, unul achiziționat în 1993 și altul în 2002.

Diana Șoșoacă deținea și două conturi bancare de câte 20.000 de euro fiecare. Cu toate acestea, fosta membră a partidului AUR conduce o mașină modestă, și anume un Opel Corsa din anul 2015. Dumitru Silvestru Șoșoacă este de profesie avocat, iar venitul său anual este de 18.288 de lei